google-site-verification: googlef3dcbde587e581a1.html
Adoptiekeuring
Bij het adopteren van een kind maakt een gezinsonderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming te allen tijde deel uit van de adoptieprocedure. Een onderdeel hiervan is de adoptiekeuring.
 

De keuring:
Als u met een adoptieprocedure bezig bent, kan de Raad voor de Kinderbescherming in het kader van het gezinsonderzoek van u verlangen dat u zich medisch laat keuren. Bij deze keuring zal de arts u vragen stellen over uw gezondheid nu en in het verleden en een lichamelijk onderzoek verrichten. De exacte inhoud van de keuring is onder andere afhankelijk van het land van waaruit u een kind wilt adopteren. In ieder geval zal het adoptiebureau u van tevoren een keuringsformulier toesturen. De KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) heeft een richtlijn geschreven voor de afgifte van een medische verklaring ten behoeve van adoptie. De adoptiekeuring wordt conform deze KNMG richtlijn uitgevoerd. Na de keuring krijgt u direct de medische verklaring mee. Uitgebreide informatie van de Raad voor de Kinderbescherming: http://www.kinderbescherming.nl/

Wat mee te nemen naar de keuring:

- Keuringsformulier (dit ontvangt u van het adoptiebureau).
- Identiteitsbewijs
- Klein beetje urine in urinecontainer; verkrijgbaar bij drogist of apotheek.
- Indien van toepassing: lijst met medicijngebruik (eventueel medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek) en brieven van specialisten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of voor informatie 06-24823350